

## Agenda

## «Earth, oceans and planetary science: from core to anthroposphere» Scientific Section

## <u>Cross-cut review</u> <u>« Pollutions et interactions vivant-minéral en zone</u>

critique »

Tuesday, January 14th, 2025 & Wednesday, January 15th, 2025

Tuesday	, Januar	y 14 <sup>th</sup> , 2025
---------	----------	---------------------------

13:50 - 1	19:15	Open session (SOLEIL Amphithéâtre - Central Building)
13:50 - 1	14:10	Introduction to cross-cut review and SOLEIL II (Amina TALEB-IBRAHIMI - Science Directors) – (15 min) + questions (5 min)
14:10 - 1	14:20	Introduction by Earth, Oceans and planetary science: from core to anthroposphere section responsible (Nicolas GUIGNOT) – (10 min)
14:20 - 1	15:20	Beamlines, tools and techniques for SOLEIL II: Full-field imaging - Mapping (Timm WEITKAMP, Kadda MEDJOUBI and beamline representatives) – (60 min)
15:20 - 1	15:50	Discussion
15:50 - 1	16:10	Coffee break - (near SOLEIL Amphithéâtre)
16:10 - 1	17:10	Beamlines, tools and techniques for SOLEIL II: Absorption Spectroscopy - Support groups & data management/treatment (Delphine VANTELON and beamline/support groups representatives) – (60 min)
17:10 - 1	17:40	Discussion
17:40 - 1	18:25	Users Prospective Science- (Alexandra COURTIN, Karim BENZERARA, Christophe DEN AUWER) – (3X15 = 45 min)
18:25 - 1	18:55	Discussion with expert users
18:55 - 1	19:15	Industrial Prospective Science (Michel DESCOSTES) - (15+5 = 20 min)
1	19:30	Departure for Dinner
2	20:00	Dinner with expert panel, BL Scientists, SOLEIL Science Directors, Expert users

## Wednesday, January 15<sup>th</sup>, 2025

9:00 - 16:00	Open and closed session (SOLEIL Amphithéâtre & Room A2.1.32 - LIBRA - 1st floor - Central Building )
9:00 - 10:00	Visit of Beamlines
	Room: SOLEIL Amphithéâtre - Central Building
10:00 - 10:30	Closed session : panel members, scientific section and Science Directors : Bibliography review, discussion and open questions – (30 min)
10:30 - 11:00	Coffee break - (near SOLEIL Amphithéâtre)
	Room: A2.1.32 - LIBRA - 1st floor - Central Building
11:00 - 12:00	Closed session (Panel members only) : Recommendations and report
12:00 - 13:00	Lunch - SOLEIL Restaurant - (Panel members, Scientific Section Responsible, Science Directors, expert users)
13:00 - 13:30	Closed session : Panel members, Scientific Responsible and Science Directors : Discussion and open questions
13:30 - 15:00	Closed session : Panel members only : Recommendations and report
	Room: SOLEIL Amphithéâtre - Central Building
15:00 - 16:00	Open session : Panel Conclusions and Recommendations

16:00 Closing by Directors